در راستای گرامیداشت حماسه ۹ی صورت گرفت؛

برگزاری نشست «بصیرت و هوشیاری» در واحد اسلامشهر

۱۱ دی ۱۳۹۸ | ۱۶:۴۲ کد : ۹۷۶ اخبار
دقایقی پیش، نشست «بصیرت و هوشیاری» در راستای بصیرت افزایی دانشگاهیان در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر برگزار شد.

به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر؛ نشست «بصیرت و هوشیاری» در 3پنل مجزا با حضور جمعی از مسئولین و کارکنان واحد اسلامشهر در سالن کنفرانس این واحد دانشگاهی برگزار شد.

*«عقلانیت» و «رفتار عقلانی» مهمترین راه برون رفت از فتنه

دکتر جبار امینی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در پنل اول نشست «بصیرت و هوشیاری» به تبیین لغوی و مفهومی فتنه پرداخته و با اشاره به احادیث و روایات متعدد، بویژه با استناد به تعدادی از خطبه های حضرت امیرالمونین علی (ع) در نهج البلاغه، فتنه و راهکارهای برون رفت از آن را بیان کرد.

وی فتنه را واژه ای قدیمی و برگرفته از قرآن کریم دانست که در روایات بسیاری از ائمه معصومین (ع) نیز از آن تعبیر به آزمایش و امتحان شده است.

امینی با اشاره به برخی از وقایع تاریخی زمان حضرت علی (ع)، راهکار چگونگی برون رفت از فتنه را موضوعی مهم دانسته و خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین راه های برون رفت از فتنه «عقلانیت» و «رفتار عقلانی» است.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، عقل را نیروی قدرتمند تجزیه و تحلیل و غربالگری برشمرد و آن را جدای از علم دانسته و بر رفتار عقلانی تاکید کرد.

*پیوند بین مردم و ولایت فرمول اصلی برون رفت از فتنه

حجت الاسلام والمسلمین رحیم نوروزی معاون نهاد مقام معظم رهبری در واحد اسلامشهر نیز در پنل دوم این نشست، به تبیین مفهوم فتنه، عوامل ایجاد فتنه، و فتنه در دنیای امروز پرداخت و به مصادیقی در این زمینه اشاره کرد.

وی ایجاد شبهات مختلف در مرجعیت در راستای دوقطبی کردن نگاه دینی مردم، جنگ تحمیلی با هدف فشار حداکثری بر مردم ایران، جنگ فرهنگی و رسانه ای، تحریم، و اغتشاشات سالهای 78، 88 و 98 را از بزرگترین فتنه های دشمنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران برشمرد.

معاون نهاد مقام معظم رهبری در واحد اسلامشهر گفت: در تمام این فتنه ها، دشمنان سعی کردند تا با روشهای مختلف و با فشار بر آحاد ملت (همچون: در فتنه 78 با هدف قرار دادن قشر جوان از طریق آموزش، در فتنه 88 با هدف قرار دادن اقشار سیاسی با استفاده از روشهای سیاسی و انتخاباتی، و در فتنه سال 98 با فشار اقتصادی و معیشتی بر اقشار عمومی و بویژه طبقه متوسط و ضعیف)، ایشان و بویژه جوانان و نخبگان را از انقلاب مأیوس کرده و بین مردم و حکومت فاصله اندازند.

وی خاطرنشان کرد: ولی مردم هوشیار و انقلابی ایران همواره با ولایت مداری در مقابل فتنه های دشمنان آگاهانه ایستاده و نقشه های دشمنان را نقش بر آب کرده اند.

حجت الاسلام والمسلمین نوروزی ولایتمداری و پیوند بین مردم و ولایت را فرمول اصلی برون رفت از فتنه طی دوران های مختلف دانست و پای کار آمدن مردم را مکانیزم اثبات شده این فرمول قلمداد کرد.

* شفافیت یکی از ابزارهای مهم در مبارزه با فتنه و فتنه گری

حجت الاسلام والمسلمین رضا مرادی خلیفه لو مدیر فرهنگی و اجتماعی واحد اسلامشهر نیز در بخش سوم این نشست بصیرت افزایی، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مدظله العالی، فتنه را فضای غبارآلودی دانسته و شفافیت را یکی از مهمترین ابزارهای مبارزه با این فضا برشمرد.

وی با تاکید بر جداسازی صف فتنه گران از مردم؛ مردم را ریشه های انقلاب و نقطه قوت آن قلمداد کرد و افزود: آنچه در بیانات رهبر معظم انقلاب نیز مشخص است، این است که ایشان فتنه را از ناحیه مردم نمی بینند و صف فتنه گران را از مردمی که خود صاحب این اتقلاب هستند، جدا می دانند.

مرادی خلیفه لو در بخش دیگر سخنانش به تبیین «فتنه و فتنه گر» پرداخت و گفت: هر حرکتی که منجر به دلسردی مردم از انقلاب شود فتنه؛ و هر کسی که بخواهد بین مردم و حکومت فاصله اندازد، فتنه گر است.

وی خاطرنشان کرد: نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران، رابطه جدی، دقیق و حساس بین حکومت و مردم است؛ و از این رو فتنه گران همواره تیر خود را به سوی ایجاد ناامیدی و جدایی مردم از انقلاب نشانه می گیرند.

مدیر فرهنگی و اجتماعی واحد اسلامشهر در خاتمه شفافیت را یکی از ابزارهای مهم در مبارزه با فتنه و فتنه گری دانست و افزود: رهبری با تدبیر خود جلوی یک فتنه بزرگ را گرفتند.

این نشست با پرسش و پاسخ حاضرین با سخنرانان خاتمه یافت.