برگزاری دو نشست تخصصی ویژه اساتید، اعضای هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

۰۶ آذر ۱۳۹۷ | ۱۳:۵۳ کد : ۸۱۴ اخبار
نشست های تخصصی «هنر انقلاب اسلامی» و «انقلاب اسلامی و مردم سالاری دینی» ویژه اساتید حق التدریس، اعضای هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر برگزار شد.

به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، نشست های تخصصی «هنر انقلاب اسلامی» و « انقلاب اسلامی و مردم سالاری دینی» با حضور تعدادی از اساتید حق التدریس، اعضای هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی واحد اسلامشهر به ترتیب در روزهای سه شنبه پانزدهم و یکشنبه بیست و هفتم آبان ماه در سالن کنفرانس این واحد دانشگاهی برگزار شد.

طبق گزارش ارسالی از سوی معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، دکتر آرمان داوودی عضو هیأت علمی واحد اسلامشهر و سخنران نشست « هنر انقلاب اسلامی»، شرکت کنندگان را با پیشینه ی هنر انقلابی در جنبش ها و نهضت های بزرگ دنیا (انقلاب اکتبر، انقلاب کوبا و ...) و هنر کشورهای مکزیک و ونزوئلا آشنا کرده و در ادامه به طرح مباحثی همچون بررسی نمادهای تصویری مرتبط با بینش ها و ایدئولوژی های انقلابی، تحلیل قالب های مختلف، تجلی هنر انقلاب اسلامی: گرافیک / نقاشی / تصویرسازی / کایکاتور / سینما / عکاسی / ادبیات...، شناسایی و معرفی هنرمندان برجسته و تأثیرگذار و جریان ساز انقلاب اسلامی ایران، بررسی تأثیرات هنر انقلاب اسلامی در روند توسعه ی فرهنگی و هنری ایران، و بررسی چهل سال تجربه ی هنربالنده ی انقلاب اسلامی به عنوان نماد مقاومت و پیروزی ملت ایران پرداخت.

طی این گزارش، دکتر حسین آئینه نگینی از اساتید نهاد رهبری و سخنران نشست تخصصی « انقلاب اسلامی و مردم سالاری دینی» در این نشست شرکت کنندگان را با سرفصل های اساسی این دوره به شرح ذیل:

حکومت و حاکمیت (تمایز در مبنا، تفاوت در مقصد و هدف)؛ مردم سالاری : حاکمیت مردم بر سرنوشت اجتماعی خویش ( مردم سالاری دینی،  مفهوم مشابه و مرتبط)؛ علت جانشینی عبارت مردم سالاری به جای دموکراسی (جمهوری)؛ ارکان حکومت مردم سالاری دینی (مولفه های مردم سالاری دینی، ارکان شکل گیری انقلاب اسلامی)؛ حکومت در قانون اساسی (مردم سالاری دینی در قانون اساسی، جزء اول مردم سالاری)؛ شیوه حکومت در قانون اساسی: اصل 56 قانون اساسی (شیوه و ظهور و بروز این حاکمیت مردم در قانون اساسی: -1 همه پرسی: الف) همه پرسی بنیادین، نقش مردم در استمرار حکومت : ب) همه پرسی اساسی ج) همه پرسی تجدیدنظر در قانون اساسی د) همه پرسی تقنینی، -2 انتخابات، مردم وانتخاب رهبری، مردم و حاکمیت در قوه مجریه (انتخاب رئیس جمهور)، مردم وحاکمیت قوه مقننه (انتخاب نمایندگان)، مردم و امورمحلی، نقش مردم در نظارت بر حکومت، جزء دوم مردم سالاری دینی، دینی بودن حکومت، مفهوم دینی، ابزارهای تحقق محتوای اسلامیت نظام: الف) مبنای حکومت

ب) محتوای حکومت، ج) ارکان حکومت و د) هدف حکومت) آشنا کرد.