اکران فیلم «تنگه ابوقریب» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

۱۷ مهر ۱۳۹۷ | ۱۵:۵۶ کد : ۷۸۶ خبر تصویری
فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» دقایقی پیش در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر اکران شد.

فیلم سینمایی تنگه ابوقریب دقایقی پیش به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر (شهید چمران) در سالن اجتماعات این واحد برای دانشگاهیان واحد اسلامشهر اکران شد.

فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» به کارگردانی بهرام توکلی و تهیه کنندگی سعید ملکان یکی از آثار مرکز فیلم و سریال سازمان هنری رسانه ای اوج در جشنواره سی و ششم فجر بود، برنده 6 سیمرغ بلورین از جمله سیمرغ بهترین فیلم، بهترین بازیگر نقش اول مرد و بهترین کارگردانی از این جشنواره شده است.

در این اثر که بهترین فیلم سینمایی سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر شده بود؛ امیر جدیدی، جواد عزتی، مهدی پاکدل، حمیدرضا آذرنگ، مهدی قربانی، بانیپال شومون و... ایفای نقش می‌کنند.

«تنگه ابوقریب» نام تنگه‌ای بسیار استراتژیک است که در منطقه فکه (شمال غرب خوزستان) واقع است. در این واقعه که پس از پذیرش قطعنامه 598 توسط ایران رخ داد،  عراق در سال 67 به این تنگه حمله کرد.

رزمندگان ایرانی در آن بازه زمانی همه درگیر بودند، یک‌سری از رزمندگان در شمال غرب درگیر بودند، گروهی دیگر در شلمچه و جزیره مجنون. در آن زمان رزمندگان گردان عمار یاسر لشکر 27 محمد رسول الله(ص) تهران تازه از خط پدافندی برگشته بودند و به آنها مرخصی داده شد تا به تهران بازگردند. رزمندگان خود را برای رفتن به تهران آمده کرده بودند و حتی بلیط قطار هم در دستانشان بود.

ساعت 10 ــ 11 صبح همان روز اعلام شد که عراق به تنگه ابوقریب حمله کرده است و هیچ نیرویی برای مقابله با آنها نداریم؛ از طرف فرماندهی ابلاغ می‌شود که گردان عمار برای مقابله با عراق اعزام شود، اطلاع می‌دهند که گردان عمار آماده شده‌اند که به مرخصی بروند! دستور بازگشت گردان عمار به تنگه ابوقریب صادر می شود. رزمندگان گردان عمار به پادگان دوکوهه برمی‌گردند و به‌سرعت تجهیز شده و با کامیون عازم خط مقدم می‌شوند. در این عملیات گردان عمار به‌تنهایی مقابل یک لشکر زرهی عراقی ایستاد و نیمی از این گردان به‌علت تشنگی به فیض شهادت نائل شدند.

از وقایع مهم آن روز می‌توان به شهادت غلامرضا صالحی قائم‌مقام لشکر 27 محمد رسول الله(ص) اشاره کرد که در تنگه ابوقریب روز 22 تیر شهید شد.