تألیف کتاب توسط عضو هیأت علمی واحد اسلامشهر

۰۵ تیر ۱۳۹۷ | ۱۲:۴۱ کد : ۷۶۸ اخبار
« بیومکانیک راه رفتن » عنوان کتابی است که توسط کورش نخعی عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر تألیف و به چاپ رسید.

« بیومکانیک راه رفتن » عنوان کتابی است که توسط کورش نخعی عضو استادیار تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر و با همکاری دکتر فرهاد طباطبایی قمشه در 5 فصل و 320 صفحه تالیف و به چاپ رسید.

از جمله سرفصل ها و موضوعات مطرح شده در این کتاب می توان به: آناتومی اندام تحتانی، راه رفتن طبیعی، راه رفتن پاتولوژیک یا غیرطبیعی، سینماتیک حرکت راه رفتن و سینتیک حرکت راه رفتن انسان و... اشاره کرد.

نخعی عدم وجود یک منبع منسجم در زمینه ی درس بیومکانیک راه رفتن در رشته ی مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک را مهمترین هدف خود در تالیف کتاب حاضر دانست و دانشجویان مهندسی پزشکی در تمامی مقاطع بخصوص در گرایش بیومکانیک، و دانشجویان رشته های فیزیوتراپی، کاردرمانی و توانبخشی را مخاطبان اصلی این کتاب معرفی کرد.

طبق مطالب بیان شده در کتاب« بیومکانیک راه رفتن » :  بیومکانیک راه رفتن شامل سینماتیک و سینتیک حرکت راه رفتن است. سینماتیک یا حرکت شناسی عبارت است از ثبت موقعیت و جهت­گیری اندام­ها، محاسبه­ی زوایای بین مفصلی، سرعت­ها و شتاب­های زاویه­ای و سرعت­ها و شتاب­های مرکز جرم اندام­ها در حین راه رفتن. سینتیک حرکت راه رفتن به معنای مطالعه در مورد عوامل بوجود آورنده این حرکات شامل گشتاور مفاصل، نیروی عضلات، نیروی عکس­العمل زمین و همچنین انرژی مصرف شده در حین راه رفتن است. مطالعه در مورد بیومکانیک راه رفتن می­تواند کاربردهایی مانند تشخیص بیماری، طراحی حرکت­های اصلاحی برای بیماران، طراحی برنامه­های تمرینی برای ورزشکاران و ... داشته باشد.