انعقاد چهارمین قرارداد طرح برون دانشگاهی توسط مرکز تحقیقات پژوهش های کاربردی زیست محیطی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

۰۸ خرداد ۱۳۹۷ | ۱۳:۰۹ کد : ۷۶۱ اخبار
چهارمین قرارداد طرح برون دانشگاهی مرکز تحقیقات پژوهش¬های کاربردی علوم زیست محیطی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر منعقد شد.

دکتر معصومه سهرابی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در گفتگو با روابط عمومی واحد اسلامشهر، از انعقاد چهارمین قرارداد طرح برون دانشگاهی مرکز تحقیقات پژوهش­های کاربردی علوم زیست محیطی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر خبر داد و افزود: «این قرارداد بین شرکت آب و فاضلاب جنوب غربی استان تهران و مرکز تحقیقات پژوهش­های کاربردی علوم زیست محیطی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر با موضوع «ارائه مدلی جهت اندازه­گیری میزان فرونشست در محدوده دشت اسلامشهر با استفاده از تکنیک سنجش از دور » منعقد شد.»

وی فرونشست را پدیده­ای مورفولوژیکی خواند که تحت تأثیر حرکت فرو رو زمین پدید می­آید.

سهرابی ادامه داد: «این پدیده می­تواند متأثر از عوامل متعددی همانند انحلال شیمیایی، برداشت منابع آب­های زیرزمینی، استخراج منابع معدنی، برداشت منابع گازی و نفتی، آتش سوزی­های زیرزمینی و نهایتاً حرکات تکتونیکی اتفاق بیفتد.»

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر با اشاره به لزوم توجه بدین مسأله در تهران افزود: « نرخ فرونشست در تهران بالاخص جنوب تهران با توجه به برداشت بیش از حد و عدم تغذیه مناسب دشت تهران، در این مناطق بسیار شدید بوده و منجر به خسارتی شده است، به طوریکه عمر مفید چاه‌های آب بهره برداری تهران بدلیل مواجه با فرونشست و ریزش چاه بسیار پایین بوده و اخیرا عمر مفید چاه های آب شرب تهران بطور متوسط بین 8 تا 10 سال شده و در خوشبینانه‌ترین حالت تا 15 سال می‌رسد. »

وی در خاتمه هدف اصلی این طرح مطالعاتی را  محاسبه میزان فرونشست زمین در دشت اسلامشهر، بررسی علل آن و همچنین تعیین مناطق با پتانسیل بالای فرونشست زمین برشمرد و خاطرنشان کرد: « این طرح توسط دکتر صابر معظمی گودرزی از اعضای هیأت علمی واحد اسلامشهر اجرا خواهد شد.»