در راستای بزرگداشت مقام امام موسی صدر و ارائه الگوی مناسب شیعه به جوانان و بویژه دانشجویان؛

۱۹ شهریور ۱۳۹۳ | ۱۳:۰۵ کد : ۵۸ اخبار
گردهمایی "امام موسی صدر، الگوی اعتدال" در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر برگزار شد

دکتر محمودرضا اسفندیار: ادیان الهی برای ارتقای انسانیت انسان و رشد فطرت انسانی آمده اند؛ امام موسی صدر با درک صحیح این نکته، مبلغ شایسته آن بودند. / دین داری، رسم عشق ورزی است؛ بایستی عشق ورزی بیاموزیم.

ظهر امروز با گردهمایی مسئولین، اساتید، کارکنان و حضور گسترده جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، گردهمایی "امام موسی صدر، الگوی اعتدال" در راستای بزرگداشت مقام امام موسی صدر و شناخت ابعاد شخصیتی و عملکردی ایشان بمنظور ارائه الگوی مناسب شیعی به جوانان و بویژه دانشجویان در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر برگزار شد.

دکتر محمودرضا اسفندیار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در این مراسم، ظهور ادیان الهی را برای ارتقاءبخشی به انسانیتِ انسان و رشدِ فطرتِ انسانی دانست و با اشاره به شخصیت والای امام موسی صدر، رئیس مجلس شیعیان لبنان گفت: امام موسی صدر با درک صحیح این نکته، به حق، مبلغِ شایسته آن بوده و در راستای وحدت و انسجام هرچه بیشتر ادیان، بسیارکوشیدند.

وی برگزاری مراسم های اینچنین را، فرصتی مغتنم برای تفکر هرچه بیشتر و تذکر به خود دانست و افزود: برگزاری این مراسم و بزرگ داشتن یاد بزرگانی همچون امام خمینی (ره)، امام موسی صدر، استاد شهید مطهری و ... به ما تذکر می دهد که قدری از افکار یومیه ی خود رها شده و به تفکر در خصوص افکار و رفتار ایشان بنشینیم، سپس با عقل سلیم تفاوت ها را درک نموده و در اصلاح خود بکوشیم.

اسفندیار در ادامه با اشاره به حیات وحدت آفرینِ موسس مجلس اعلای اسلامی شیعه در لبنان، مصادیقی از بزرگی امام موسی صدر بیان کرده و نامه ای از ایشان که در سال 1969 (45 سال پیش)، خطاب به یکی از بزرگان مفتی اهل سنت لبنان نگاشته بوده و بر وحدت و اتحاد صفوف مسلمین تاکید نموده بودند را  قرائت کرد.

وی با معرفی کتاب "ادیان در خدمت انسان" که بر اساس نوشته ها و تفکرات امام موسی صدر نگاشته شده، بر همراهی ناگسستنی دین و آگاهی تاکید نموده و خاطرنشان کرد: اگر دین با آگاهی توأم نشود، لاجرم به صحنه وحشتناکی مبدل می شود؛ همانگونه که مرحوم دکتر شریعتی تعبیر نمودند: "صحنه جنگ مذهب علیه مذهب خواهد بود.".

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در ادامه با اشاره به تذکر بجای مقام معظم رهبری  بر پرهیز از افراطی گری بین مسلمانان گفت: بایستی با تأسی از رهنمودهای ارزشمند مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، و الگو گیری از افکار و اندیشه های بزرگانی همچون امام موسی صدر، اتحاد و انسجام را در بین مسلمانان ایجاد و حفظ نماییم؛ چراکه دشمنان اسلام درصدند تا از این طریق، برای درهم کوبیدن و نابودی مسلمانان استفاده کنند.

وی امام موسی صدر را نمونه کامل یک شخصیت جامع دینی که بسیار شبیه به ائمه معصوم (ع) بودند خواند و خطاب به حاضرین، خواستار تأمل و تدبر در افکار و اندیشه های ایشان و مقایسه آن با خود شده و افزود: تدبر در این نکته که امام موسی صدر در جامعه لبنان، که جامعه ای چند فرهنگی است، چگونه رفتار کردند که توانستند با بهره گیری از قرآن کریم و ادیان الهی، دلها را به هم نزدیک کرده و از اقلیت شیعه، یک گروه توانمند بسازند، وظیفه امروز و هر روز ماست.

اسفندیار به ترس دشمنان از وجود الگوی هایی چون امام موسی صدر در جامعه اسلام اشاره نموده و در پاسخ به منتقدان اتحاد ادیان الهی گفت: هوای نفس انسان برای زیاده طلبی ممکن است هر چیزی را بهانه کند؛ اگر دین نبود، آنها چیز دیگری را بهانه می کردند.

وی افزود: اعتدال که محوریت فعالیت امام موسی صدر بود، برگرفته از ریشه عدل است؛ یعنی هر چیزی در جای خود قرار گیرد؛ خیرالامور است؛ پرهیز از هرگونه تند روی و کند روی است؛ و بر ما جامعه دانشگاهیان لازم است در این خصوص اندیشه ها و رفتار خود را باز نگری کنیم؛ چراکه این مناسبت ها و بزرگداشت ها، تنها بهانه ای است برای این است که درک درستی از دین پیدا کرده و گوهر یگانه ادیان را بشناسیم؛ اگر چنین باشد می توان مدعی شد که پای در راه بزرگان گذاشته ایم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر دین را چراغی برافروخته شده از سوی یگانه ایزد یزدان در دل افراد خواند و از مسئولیت سنگین دین داران در این راستا سخن گفته و افزود: مسئولیت دین داران، مسئولیت بسیار سنگینی است؛ دین محال است لطمه بخورد مگر از جانب دین داران؛ چرا که ظاهر دین داری بسیار خوب است، لیکن اگر باطن آن نیز خوب نباشد، بزرگترین ضرر را به دین و دین داری می زند؛ فلذا دین داری، رسم عشق ورزی است؛ و بایستی در این راه، عشق ورزی بیاموزیم.

وی در خاتمه ضمن تبریک مناسبت های مبارک این ایام، همچون میلاد پربرکت حضرت ثامن الحجج امام رضا(ع)، حضرت معصومه (س)، روز کارمند، یاد و خاطره شهدای 17 شهریور، هفته دولت و ... را گرامی داشته و متذکر شد: این مناسبت ها تنها برای خروج ما از غفلت و روزمره گی بوده و کارکردِ ذکر برای ما دارند؛ ذکر برای مومنان منفعت بسیار دارد؛ اگر سخنرانی ها مصداق ذکر باشد، البته باعث رشد و ارتقاء خواهد بود؛ در غیر این صورت تنها بوی ریا به خود گرفته و هیچ اثری در پی نخواهد داشت.

حجت الاسلام رضا مرادی خلیفه لو رئیس دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر نیز در ادامه ی این مراسم، اعتدال، خدامحوری، ساده زیستی و نظم را از جمله محورهای اساسی زندگانی امام موسی صدر بیان داشته و افزود: حفظ کرامت انسانی از اولویت های ایشان در کلیه امور بود.

وی از نیاز به معرفی چهره های شاخص و الگوساز در جامعه و بویژه در بین جوانان خبر داده و مهمترین هدف از برگزاری این مراسم را نیز در این راستا و دستیابی به الگویی خالص و ملموس بیان کرد.

گردهمایی "امام موسی صدر، الگوی اعتدال" که به همت دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر برگزار شد، با پخش کلیپ نگاهی به زندگانی ارزشمند امام موسی صدر، و اجرای موسیقی زنده و مدح و ثنای حضرت ثامن الحج (ع)، امام حسین(ع)، حضرت ابالفضل العباس (ع) توسط مهدی عبدلی خواننده جوان و خوش صدای کشور ادامه و با تقدیر از کارکنان نمونه این واحد دانشگاهی خاتمه یافت.