برگزاری سمینار

۰۲ آذر ۱۳۹۲ | ۱۱:۲۳ کد : ۵ اخبار
برگزاری سمینار

با حضور و سخنرانی روانپزشک و کارشناس ارشدِ ایدز دفتر u.n.o.d.c در واحد اسلامشهر صورت گرفت:

برگزاری سمینار " ایدز" در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

گلاره مستشاری هشدار داد: مهار گسیختگی ناشی از مصرف مواد مخدر، اثر مستقیمی بر افزایش احتمال انتقال ویروس اچ آی وی (ایدز) دارد.

صبح امروز سمینار ایدز، با حضور و سخنرانی دکتر گلاره مستشاری، روانپزشک و استاد دانشگاه، کارشناس ارشد کاهش تقاضای مواد در دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در ایران، و کارشناس ارشد ایدز دفتر u.n.o.d.c در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر برگزار شد.

دکتر محمودرضا اسفندیار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در ابتدای این سمینار، فرهنگ سازی و مبارزه علمی و سازمان یافته را اولین قدم مبازره با اچ آی وی در کشور دانست و بر انجام فعالیت هایی در این زمینه در راستای ارتقاء آگاهی و سلامت و بهداشت جامعه تاکید کرد.

وی گرایش جوانان به اعتیاد و در نهایت ابتلا به بیماری ایدز را هشداری جدی برای کشور تلقی نمود و هشدار داد: اعتیاد و ابتلا به ویروس اچ آی وی/ ایدز رابطه ای گره خورد و از هم ناگسیختنی دارند، فلذا شناخت و درک بهتر از مشکل، اولین و بهترین گام اساسی در پیشگیری و مبارزه با آن است.

دکتر گلاره مستشاری کارشناس ارشد کاهش تقاضای مواد در دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در ایران، در این سمینار ضمن ابراز نگرانی از افزایش آمار میزان استفاده از محرک های نوع آمفتامین در چند سال گذشته در کشور، رابطه میان استفاده از محرک های نوع آمفتامین و عفونت اچ آی وی را یکی از مهمترین نگرانی ها در این زمینه دانست و گفت: استفاده از محرک های نوع آمفتامین، علاوه بر اینکه مشکلاتی را برای سیستم های بهداشت عمومی و درمان دارویی بوجود آورده است، رابطه میان استفاده از محرک های نوع آمفتامین و عفونت اچ آی وی یکی از مهمترین نگرانی ها در این زمینه بشمار می رود.

وی افزود: اگرچه شایع ترین راه استفاده از محرک های نوع آمفتامین در ایران تدخینی است، گزارش های جدید حاکی بر این است که مصرف کنندگان محرک های نوع آمفتامین به تدریج به تزریق روی آورده اند. مستشاری ادامه داد: مصرف کنندگان محرک های نوع آمفتامین معمولا رفتارهای جنسی پر خطری همچون رابطه جنسی بدون استفاده از کاندوم، شریک های جنسی متعدد و رابطه جنسی گروهی را تجربه می کنند و این مسئله بر شدت مشکل می افزاید.

وی در ادامه درباره ویروس نقص ایمنی (اچ آی وی) ایدز، نحوه رشد و تکثیر ویروس نقص ایمنی در لنفوییتهای CD4 (گروهی از گلبولهای سفید)، راه های انتقال ویروس و بویژه راه های جنسی انتقال اچ آی وی، و راههای پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به ویروس سخن گفت و از حمایت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در ایران به منظور ارتقاء رویکردی علمی پیرامون محرک های نوع آمفتامین و اچ آی وی خبر داد.

سخنران ویژه سمینار "ایدز" دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر از رابطه مستقیم مهارگسیختگی ناشی از مصرف مواد مخدر و درجه ابتلا به بیماری ایدز سخن گفت و افزود: مهار گسیختگی ناشی از مصرف مواد مخدر، اثر مستقیمی بر افزایش احتمال انتقال ویروس اچ آی وی (ایدز) از تمام روشهای انتقال دارد.

وی در خاتمه، کاهش خطر ابتلا، کاهش آسیب پذیری (اجتماعی) و کاهش عواقب منفی همه گیری را سه راهبرد اصلی پیشگیری از ابتلاء به ویروس نقص ایمنی/ایدز معرفی کرده و بر کاهش آسیب پذیری از طریق حمایت از جوانان، افزایش دسترسی به خدمات، بهبود ساختارهای حقوقی و اجتماعی حمایت کننده و کاهش عواقب ابتلا برای فرد و خانواده تاکید بسیار نمود.

دکتر مسعود حاجی رسولی، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر و محقق در زمینه ورزش و اعتیاد نیز در این سمینار، آماری از میزان مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در کشور ارائه داد و گفت: بطور میانگین، روزانه 11 جوان براثر مصرف مواد مخدر جان خود را در کشور از دست می دهند و بنابراین متاسفانه این رقم، سالانه به 4000 نفر می رسد.

وی در خصوص افزایش آمار گرایش به مصرف داروهای لاغری با ریشه مت آمفتامین توسط خانمها، سوء مصرف داروهای محرک توسط ورزشکاران که بمنظور کاهش وزن و در عین حال احساس پرانرژی بودن و جسارت انجام میشود؛ و نیز مصرف همین داروها به وسیله دانش آموزان و دانشجویان، بویژه در ایام کنکور و امتحانات، به خانواده ها و والدین هشدار داده و خواستار توجه بیش از پیش مسئولین وآموزش کافی به خانواده ها شد.

این سمینار با تقدیر و اهدای لوح و نشان همیاران سلامت به 25 نفر ازکارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، که دوره های 5روزه آشنایی با مکانیسم، علل و نشانه های اعتیاد، روشهای رایج درمانی و مشاوره با مراجعین را با موفقیت طی کرده بودند؛ خاتمه یافت.