در مراسم سوگواری ایام محرم در واحد اسلامشهر بیان شد:

«تاکید بر نگاه واقع بینانه به تاریخِ اسلام و تحلیل مناسب و منطقی آن»

۱۹ مهر ۱۳۹۵ | ۱۰:۳۷ کد : ۴۴۴ اخبار
دکتر محمودرضا اسفندیار : «شیعه فرهنگِ اندیشه و تفکر است.» / «واقعه عاشورا اتفاقی است که شعاعی بزرگ از تاریخ را روشن کرده است.»
«تاکید بر نگاه واقع بینانه به تاریخِ اسلام و تحلیل مناسب و منطقی آن»

ظهر امروز دکتر محمودرضا اسفندیار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در جمع دانشگاهیان این واحد با اشاره به واقعهِ تاریخ ساز عاشورا؛ خواستار نگاهِ با بصیرت به این حادثه ماندگار شد و تاکید کرد: «بایستی از زاویه ای دیگر که همراه با بصیرت و تفکر است به واقعه عاشورا نگریسته و عظمت آن را دریابیم.»

وی واقعه عاشورا را اتفاقی عظیم و نیازمند تفکر دانست که شعاعی بزرگ از تاریخ را روشن کرده است.

اسفندیار گفت: «حماسه حسینی یک اتفاقِ بزرگ در تاریخ است. عظمت این اتفاق را از تاثیرگذاریِ آن در طول تاریخ می توان متوجه شد.»

وی افزود: « این حماسه به اندازه ای بزرگ است که در مورد آن، جامعه شناسان، فیلسوفان، سیاست مداران، عارفان و ... صحبت کرده اند و همچنان این دریای جوشان مستعد تفسیر است. »

رئیس واحد اسلامشهر با تاکید بر این نکته که بایستی بدانیم چه اتفاقی افتاده است؟؛ گفت: « به لحاظ کمّی اتفاق بزرگی نیست، لیکن از نظر کیفیت، ماندگاری، الهام بخشی و اثرگذاری، حماسه ای چندبُعدی و جاودان است؛ بایستی رمز جاودانگی این حادثه را دریابیم. »

وی ادامه داد: «واقعه عاشورا تنها اختصاص به یک فرهنگ، دین و یا مذهب شیعه ندارد؛ بلکه مرزهای مذهبی و قومی را شکافته و درنوردیده است.»

*شخصیت امام حسین (ع)، شخصیتی در تراز جهانی است.

اسفندیارگفت: « درحماسه حسینی ما با شخصیتی تاریخ ساز و جاودانی مواجه هستیم، شخصیت امام حسین (ع)، شخصیتی در تراز جهانی است؛ درست مثل حضرت امیرالمومنین علی ابن ابیطالب (ع).»

وی تاکید کرد: «برای اینکه حرکت امام حسین (ع) و اندیشه های ایشان را درک کنیم بایستی قدری به عقب برگردیم؛ چرا که اگر رسول اکرم (ص) و حضرت امیرالمومنین (ع) را نتوانیم به درستی درک کنیم، نمی توانیم درک درستی از امام حسین (ع) و حادثه عاشورا داشته باشیم.»

*مشکل دشمنان، اسلامِ تفکر و اندیشه است.

رئیس واحد اسلامشهر در بخش دیگر سخنان خود گفت: «نکته این است که ما با چه تفسیری باید واقعه عاشورا را تفسیر کنیم؟ مشکلِ دشمنان امام حسین (ع)، همان مشکلِ دشمنان با حضرت علی (ع) است؛ اسلامی که در آن نَسَب، مال، رانت و ... جایی ندارد، بلکه در آن فکر و اندیشه، عظمت، انسانیت و ... جایگاه دارد؛ چراکه انسان، کریم کرامت دارد.»

وی افزود: «بی تردید اگر بخواهیم سرمشقی کامل از مکتب پیامبر (ع) داشته باشیم، همان علی و اسلام علی (ع) است؛ اسلام تفکر و استدلال و منطق است. امام حسین (ع) حتی در میدان جنگ نیز اهل استدلال و گفتگوست، این گفتگوهاست که حرکت امام حسین (ع) را از سایر جنبش ها و اتفاق ها مجزا می کند.»

اسفندیار ادامه داد: «اسلامِ یزید در مقابل اسلامِ امام حسین (ع) اگرچه در مقطعِ زمانیِ کوتاهی، موقتاً پیروز شد ولیکن در پیشگاه تاریخ رسوا شد و شکست خورد.»

وی با تاکید بر نگاهِ واقع بینانه به تاریخ اسلام و تحلیل مناسب و منطقی آن؛ گفت: «نباید گرفتار حاشیه ها شویم؛ بلکه بایستی به متن و پیام اصلی واقعه ی عاشورا توجه نماییم و از حواشی موجود در این زمینه پرهیز کنیم. »

سخنران مراسم سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدا... الحسین (ع) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر با تاکید بر شرکت درعزاداریها با معرفتِ کامل، یادآور شد: «اشک ریختن باید با تذکر و تفکر همراه باشد تا موثر واقع شود.»

وی با هشدار به حاضرین مبنی بر اجتناب از پرداختن به حواشی و آمیختنِ خرافات با واقعه تاریخ ساز عاشورا،   افزود: « برای اینکه یک اتفاق و تفکر را از خاصیت تهی و ا ز اهمیت ساقط کنند، بهترین راه این است که خرافاتی و عوام زده اش کنند؛ بنابراین ضروری است تا در این زمینه ذهنمان را از عادت ها پاک کنیم، آن زمان است که این واقعه می تواند بر ما اثر گذاشته و اندیشه ما را پاک تر نماید. باید حواسمان باشد حواشی بر متن غلبه نکند و پیام گم نشود. این حقیقت عاشورا است.»

اسفندیار در خاتمه بار دیگر بر ارتقاء بصیرت و آگاهی تاکید کرده و خاطرنشان کرد: «شیعه فرهنگ اندیشه و تفکر است.»

گفتنی است پس از مدیحه سرایی صادق محمدی کارمند واحد اسلامشهر و مداح اهل بیت عصت و طهارت (ع)، گروه نمایشی حریم با همکاری دفتر فرهنگ اسلامی واحد اسلامشهر، نمایش خیابانی «کابوس دهم» را با محوریت واقعه عاشورا در محوطه سایت مرکزی این واحد دانشگاهی به اجرا درآوردند.