ساعتی پیش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر برگزار شد؛

۰۳ دی ۱۳۹۴ | ۰۳:۲۰ کد : ۲۳۲ اخبار
همایش "پیشگیری و مبارزه با ایدز"
ساعتی پیش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر برگزار شد؛

همایش "پیشگیری و مبارزه با ایدز"

کارشناس بیماریهای واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران هشدار داد: نزدیک به 50 درصدِ احتمالِ ابتلا به ویروس HIV در سنین جوانی و نوجوانی است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر:

به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر؛ همایش "پیشگیری و مبارزه با ایدز" ، صبح امروز چهارشنبه دوم دیماه سال جاری با حضور جمعی از مسئولین، اساتید، کارکنان و دانشجویان این واحد دانشگاهی در سالن اجتماعات واحد اسلامشهر برگزار شد.

دکتر حسن عجم کارشناس بیماریهای واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران و سخنران همایش پیشگیری و مبارزه با ایدز واحد اسلامشهر در این همایش، ایدز را بوجود آمدن ضعف عمده در دستگاه ایمنی بدن( نقص ایمنی) تعریف کرد که این امر منجر به کاهش توانایی بدن در مقابله با عفونت ها و توانایی سرکوب سلول های غیر طبیعی همچون سلول های سرطانی می شود.

وی افزود: ویروس ایدز سلول های ایمنی موجود در خون ( لنفوسیت ها) و سلول های ایمنی موجود در بافت ها مانند مغز استخوان، طحال، کبد و گره های لنفاوی را درگیر می سازد. این سلول ها در تولید پادتن برای مقابله با بیماری ها و سرطانها نقش دارند.

دکتر عجم خاطرنشان کرد: در مجموع باید گفت که ایدز یک نوع نقص ایمنی ثانویه است که در سیر عفونت با ویروس ایدز ایجاد می شود. ویروس بیماری ایدز سندرم حاد نقص ایمنی است که مستقیم به سلول های ایمنی بدن حمله کرده و داخل لنفوسیتها شده و ژن خود را جایگزین ژن آن می کند؛ که در این حالت لنفوسیت ها به جای تکثیر خود، این ویروس را در بدن تکثیر میکنند.

وی در ادامه با اشاره به تاریخچه ای از بیماری HIV ایدز در جهان و ایران، از روشهای انتقال این بیماری سخن گفت و خاطرنشان کرد: هوشیار باشیم و بدانیم که در این مورد بخصوص، پیشگیری خیلی بهتر از درمان است چراکه برای بیماری   HIV/AIDSتاکنون درمان قطعی ای وجود ندارد.

سخنران همایش پیشگیری و مبارزه با ایدز واحد اسلامشهر انتقال از طریق خون وفرآورده های آن، تزریق مشترک، مادر به جنین و نیز انتقال جنسی را راههای انتقال ویروس ایدز از فرد مبتلا به فرد سالم برشمرده و درخصوص هرکدام توضیحات مبسوطی ارائه کرد.

وی ضمن هشدار به همه و بویژه جوانان و نوجوانان از خطری که در کمین ایشان است سخن گفت و هشدار داد: نزدیک به 50 درصدِ احتمالِ ابتلا به ویروس HIV در سنین جوانی و نوجوانی است.

عجم در ادامه از راه های عدم انتقال بیماری سخن گفت و خاطرنشان کرد: ویروس ایدز از طریق تماسهای عادی مثل کارکردن با یکدیگر، هم صحبت شدن، همسفر بودن، دست دادن، بوسیدن، روابط اجتماعی مثل سوار شدن در اتوبوس و تاکسی سرایت نمیکند؛ ویروس ایدز از طریق استفاده از حمام عمومی، استخر و توالت قابل انتقال نمیباشد؛ ویروس ایدز از طریق لباس، پوشاک، پتو و رختخواب قابل انتقال نمیباشد؛ همچنین عطسه، سرفه و نیش حشرات نمیتواند باعث انتقال آلودگی به شخص سالم شود.

این کارشناس بیماریهای واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در خاتمه ضمن تقدیر از مسئولین واحد اسلامشهر در توجه به موضوعات اساسی در سلامت جامعه و نیز برگزاری این همایش علمی - آموزشی؛ بر ارتقای آگاهی و دانشِ آحادِ جامعه و بویژه جوانان در زمینه مسایل بهداشتی و سلامتی، و نیز بیماری ایدز تاکید و از حاضرین خواست تا از رفتارهای پرخطر اجتناب ورزیده و آگاهانه رفتار نمایند.

این مراسم با پرسش و پاسخ حاضرین با دکتر عجمی ادامه و با قرعه کشی و اهدای هدیه به 5نفر از حاضرین خاتمه یافت.