چشم انداز دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

۳۰ فروردین ۱۳۹۳ | ۱۲:۲۴ کد : ۱۵ اخبار
چشم انداز دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر: توسعه همه جانبه و تبدیل شدن به بِرَندی بین المللی
چشم انداز دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

دکتر محمود رضا اسفندیار: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در نظر دارد با بهره گیری از تمام توان خود، ضمن پرورش متخصصان و کارآفرینانی توانمند در جامعه، بعنوان بِرَندی جهانی و بین المللی مطرح گشته و بار دیگر توان علمی متخصصان ایرانی را به جهانیان اثبات نماید.

حیات علمی هر جامعه ای در دنیای امروز، بستگی تام به سطح آموزش و میزان تحقیقات و پژوهش هایی دارد که در مراجع و مراکز علمی آن جامعه انجام می پذیرد و بی شک در روزگار کنونی که عصر تولید و به کار بستن دانش و به عبارتی انقلاب فنآوری است، ملتی روی به ترقی و توفیق دارد که هرچه بیشتر آموزش دیده و به تحقیق و پژوهش درعرصه های مختلف علمی و فرهنگی روی آوَرَد.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در شهرستان اسلامشهر واقع در جنوب غرب استان تهران با دوازده کیلومتر فاصله از تهران قرار دارد. این واحد دانشگاهی که با درخواست های بسیار دوستداران تحصیلات عالیه، خرداد ماه سال  1376 به صورت شعبه ای از واحد تهران جنوب تأسیس و طی مراسمی با حضور دکتر عبداله جاسبی ریاست وقت دانشگاه آزاد اسلامی، با هدف پرورش استعدادها، همچنین انتقال و پیشبرد دانش از طریق آموزش و پژوهش‌های علمی و ترویجی و توسعه علوم به منظور تامین و تجهیز نیروی انسانی متعهد و متخصص؛ جهت دستیابی به آرمانها و ارزشهای والای جمهوری اسلامی ایران افتتاح و بعنوان یکی از مهمترین مراکز دانشگاهی کشور برای تربیت نسل جوان و کارآمد ، در جوار پایتخت، پای به عرصة حضور گذاشته و فعالیت خود را با جذب 438 دانشجو در 4 رشته آموزشی آغاز کرد؛ نیز از بدو تاسیس خود، در این راستا و همگام با حرکت راسخ دانشگاه آزاد اسلامی جهت توسعه ی همه جانبه ایران اسلامی، حرکت نموده و هم اکنون پس از گذشت نزدیک به دو دهه فعالیت صادقانه، با الطاف یگانه ایزد منان و حمایت های مسئولین دانشگاه آزاد اسلامی؛ و همچنین با تعامل و همکاری نزدیک مسئولین شهرستان اسلامشهر به یک مرکز آموزش عالی ممتاز و قطب علمی منطقه تبدیل شده است.

آموزش، تحقیق و پژوهش، خلاقیت و ابتکار، اساسی‌ترین نیازها جهت نیل به پیشرفت، توسعه، رفاه عمومی و استقلال واقعی بوده و فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و مطالعاتی مراکز آموزش عالی همچون دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر نقشی ویژه در توسعه همه جانبه کشور دارند؛ و امروز این واحد دانشگاه آزاد اسلامی، با تلاش و حمایت بی دریغ مسئولین دانشگاه آزاد اسلامی و شهرستان اسلامشهر، در تمامی ابعاد آموزشی، فرهنگی، پژوهشی و ... رشد و توسعه ی بسیار یافته و آینده ای روشن و درخشان را برای این منطقه از استان تهران ترسیم نموده است؛ چراکه در نظر دارد با بهره گیری از تمام توان خود، ضمن پرورش متخصصان و کارآفرینانی توانمند در جامعه، بعنوان بِرَندی جهانی و بین المللی مطرح گشته و بار دیگر توان علمی متخصصان ایرانی را به جهانیان اثبات نماید.

تمام مراحل آموزشی و تحقیقاتی این واحد دانشگاهی مطابق با آخرین مصوبات و شاخصه‌های آموزشی شورای عالی برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد و وزارت علوم و تحقیقات و فن‌آوری است که تاکنون ثمرات بسیاری را برای کشور به همراه آورده است؛ به عنوان نمونه می‌توان به ثبت دهها اختراع و کسب عناوین برتر کشور در عرصه های مختلف علمی، فرهنگی، ورزشی و ... در سطح ملی و بین المللی توسط دانشجویان این واحد اشاره کرد.

دانشجویان این واحد دانشگاهی به همراه اعضای هیات علمی آن تاکنون با چاپ 507 مقاله  ISIو 239 مقاله علمی پژوهشی، ارائه 823 طرح تحقیقاتی و پژوهشی؛ و 109 جلد ترجمه و تالیف و... ؛ در خدمت اعتلای سطح فرهنگ و دانش این مرز و بوم همت گماشته و سهم بسزایی در تولید علم کشور و خیزش علمی ایران اسلامی برای تحقق سند چشم‌انداز بیست ساله کشور داشته‌اند.

راه اندازی مرکز تخصصی آموزش های ضمن خدمت و کوتاه مدت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر بمنظور خدمت رسانی هرچه بیشتر به مردم شریف شهرستان اسلامشهر در راستای اهداف مقدس نظام جمهوری اسلامی ایران، ارائه مشاوره های تخصصی به ادارات شهرستان اسلامشهر و کمک به مدیریت و توسعه شهری، تصویب 7 رشته جدید در مقاطع کارشناسی ارشد و کارشناسی (5 رشته جدید در مقطع کارشناسی ارشد و دو رشته در مقاطع کارشناسی پیوسته ناپیوسته)، برقراری ارتباط و تعامل دوسویه با سایت‌های معتبر علمی و پژوهشی کشور، مکانیزه نمودن سیستم آموزشی و ارائه کلیه خدمات آموزشی به صورت الکترونیک به اساتید و دانشجویان، چاپ مجلات علمی و  دانشجویی، دارا بودن امکانات آزمایشگاهی متنوع و تخصصی، ایجاد فضای مناسب آموزشی و تحقیقاتی، بهره‌مندی دانشکده‌های مختلف از امکانات اینترنتی و اطلاعاتی و ایجاد سایت‌های علمی و ارتباطی مختلف در دانشکده‌ها و... از امور مهم و ارزشمندی است که در طی یک سال گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر به مرحلة انجام رسیده است.

این واحد دانشگاهی در حال حاضر با بیش از 38000 دانش آموخته به عنوان یک واحد بسیار بزرگ محسوب گشته و نزدیک به 29000 دانشجوی فعال در بیش از یکصد و ده رشته تحصیلی، متشکل از: 71 رشته در مقاطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته؛ 25 رشته در مقاطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته؛ همچنین 16 رشته در مقطع کارشناسی ارشد، در آن مشغول به تحصیل می باشند.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، هم اکنون یکی از بزرگترین مجتمع‌های آموزشی و تحقیقاتی کشور بوده و دارای 6 دانشکده مصوب (دانشکده‌های فنی و مهندسی، علوم پایه، ادبیات و علوم انسانی، مدیریت و حسابداری، ، علوم تربیتی و روانشناسی، تربیت بدنی و علوم ورزشی) است و با برخورداری از 303 عضو هیأت علمی و قریب به 800 نفر استاد مدعو و پاره وقت، 358 نفر کادر اداری رسمی و قراردادی، 86 کارگاه و آزمایشگاه تخصصی،10 سایت تخصصی رایانه و ...  با زیربنای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و رفاهی بالغ بر 44824 مترمربع و 5/579592 مترمربع زمین، درتمامی جوانب آماده ارائه خدمت به دانشجویان مشتاق به تحصیل علم و دانش می باشد.