پذیرش مقاله فرزند عضو هیأت علمی واحد اسلامشهر در مجله Easy chair

۱۷ دی ۱۳۹۹ | ۰۹:۱۰ کد : ۱۱۶۳ اخبار آرشیو اخبار
مقاله بنیامین خانزاده فرزند دکتر شهرام خانزاده عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر ، تحت عنوان « Proof of Collatz Theorem: اثبات قضیه کولاتز » در مجله Easy chair پذیرفته و منتشر شد.

23 دسامبر 2020 مقاله بنیامین خان‌زاده فرزند دکتر شهرام خانزاده عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر با عنوان Proof of Collatz Theorem (اثبات قضیه کولاتز) در نشریه EasyChair پذیرش و منتشر شد که در این مقاله، بنیامین خان‌زاده پس از حدود 2سال تلاش، ممارست و تحقیق بر روی حل این مسأله مدعی اثبات کولاتز شده است.

معمای «حدس کولاتز» که یکی از گزاره‌های اثبات نشده در علم ریاضی است، برای اولین بار در سال ۱۹۳۷ توسط ریاضی‌دان آلمانی، «لوتار کولاتز» مطرح گردید. حدس کولاتز بیان میکند که هر عدد طبیعی‌ای اگر فردی باشد، در 3 ضرب شود و با یک جمع شود؛ و اگر عددی زوج باشد، تقسیم بر دو شود، بالاخره بعد از یک سری مراحل معین به یک میرسد.

این معما علی‌رغم ظاهر ساده‌ای که دارد، علیرغم تلاش بسیاری از ریاضی دانان برای اثبات آن، پس از گذشت بیش از 80  سال کسی نتوانسته که این حدس را به صورت کامل حل کند و آخرین تلاش هایی که منجر به نتیجه شده است، توسط پروفسور ترنس تاوو در سال 2018 بوده است.

می توان اذعان داشت که برای اولین بار در این زمینه یک مقاله ایرانی و آن هم توسط نوجوانی 14 ساله (دانش آموز کلاس نهم) ارائه شده است.

این مقاله تاکنون در بانک های اطلاعاتی معتبر مقالات مانند Google Scholar( گوگل اسکولار) و Microsoft Acamdemic ( میکروسافت آکادمیک) انتشار پیدا کرده است؛ همچنین به زودی در ژورنال درجه یک در زمینه نظریه اعداد (NNTDM) انتشار پیدا خواهد کرد.