برگزاری کارگاه دو روزه

۱۳ اسفند ۱۳۹۳ | ۱۸:۵۷ کد : ۱۱۳ اخبار
کارگاه دو روزه "تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی" با هدف ایجاد بستر مناسب و ترویج رویکرد تجاری سازی در بین اساتید و شکل گیری شرکتهای دانش بنیان در حوزه های علوم مختلف در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر برگزار شد.
برگزاری کارگاه دو روزه

برگزاری کارگاه دو روزه "تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی" ویژه اعضای هیأت علمی

در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر:

در این کارگاه دو روزه که روزهای یکشنبه دهم و دوشنبه یازدهم اسفندماه به همت معاونت پژوهش و فن آوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در سالن کنفرانس این واحد دانشگاهی برگزار شد؛ جمعی از معاونین و اعضای هیأت علمی واحد اسلامشهر طی 16 ساعت، ضمن آشنایی با مفاهیم تجاری‌سازی ، اهمیت و اهداف آن؛ به بررسی و تحلیل  فرآیند تجاری سازی، الزامات وعوامل موثر بر آن، مسائل حقوقی و مالی، مالکیت فکری و چالش ها و موانع تجاری سازی پرداختند.

دکتر مهدی کنعانی مدرس کارگاه دو روزه " تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی " دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، در این کارگاه بر لزوم حرکت در راستای تبدیل علم به عمل و تجاری سازی ایده ها و پژوهش های دانشگاهی تاکید کرد و افزود: در اقتصاد دانش بنیان، نظام پژوهش و تولید علم، به عنوان مخزن و مرکز اساسی دانش و منابع بالقوه ایده هایی است که این ایده ها بایستی به محصولات مورد نیاز جامعه و بازار تبدیل شود.

مشاور و مدرس ستاد توسعه فناوری نانو و ارزیاب شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: رویکرد تجاری سازی در دانشگاه برگرفته از آموزه های سرمایه داری دانشگاهی بوده و ناظر بر کلیه فعالیتهای است که به منظور جذب منابع  خارجی از جانب دانشگاه صورت می پذیرد.

وی سهیم کردن پژوهشگران در دستاوردهای ناشی از تجاری شدن پژوهش های آنان را یکی از عوامل موثر در توسعه امر پژوهش در کشورهای توسعه یافته دانست و خاطرنشان کرد: موفقیت بخش دانشگاهی در تجاری سازی نتایج تحقیقات، مستلزم فراهم بودن شرایط و پیش نیازهای مهم و مختلفی در بخش دانشگاهی، بخش صنعت و محیط اقتصادی- اجتماعی حاکم بر این دو بخش است.

کنعانی افزود: اختصاص حقوق دارایی های فکری حاصل از بخش دانشگاهی به دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی، بهترین تأثیر را در تجاری سازی این دارایی ها داشته و بیشترین فایده را نصیب جامعه می سازد.

کارگاه دو روزه " تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی " واحد اسلامشهر با تشریح مدل کسب‌وکار و و تبیین اهمیت آن در این زمینه ادامه؛ و با طراحی و تحلیل راهبرد تجاری‌سازی یک فناوری خاص در ایران بامشارکت شرکت‌کنندگان خاتمه یافت.